Posts

Image
bila aku hampir putus asa, kawan aku cakap "you never standing alone" ya....aku lupa, ada mak ayah,ada kawan2, yang support aku..
YOU NEVER ALONE..
dalam hidup, kau tak pernah bersindirian walaupun tiada seorang manusia di sekililing kau.


ending that break my heart 💘

Image
first day of your semester break be like...wuhuuuuu

4 month keep struggling with the syllabus...with the subject that you want to avoid.... and the ending of course break my heart.end of semester 3, but mind still thinking. what will happen dude !!!!!! kadang terfikir, kenapa aku ambil  engineering course!!!yahhh like bruno mars song...its too young too dumb too realize.....*sambil gelakkan diri sendiri* hanya itu yang mampu buat. and until now apa yang aku minat pon tak tau, still samar2 lagi, pakai lampu minyak tanah pon orang akan still nampak lagi, ini tidak... terus kelam, bukan kata bayang-bayang, bau masa depan pon tak nampak..ohhhhh, apa maksud hidup kalau macam ni..

Apa yang aku nak dalam hidup ni? Dan kadang diri sendiri pon tak tau apa yang aku nak, apa yang aku kejar…when you grown up, you will see many thing surrounding you..belajar sesuatu dari kehidupan…20 tahun hidup dan sekarang bertambah lagi satu tahun…dan sehingga sekarang aku belum tahu akan hala taju..what will …

tiada yang berbeza

Image
Adakah kita jauh,segala memori akan terpadam?
Akan hilang bagai dibakar api yang menyala tingi menjulang.
Memori kau dan aku,
Susah senang kau dan aku,kisah kita bersatu.
Dalam berbeza cara,kita bertentang mata,
Cerita antara kita,ada indah,
Cerita kita,saat kita sama-sama rebah
Jauh beribu batu memisahkan kita
Untuk suatu masa,kita berbeza benua dan dunia
Adakah peraliran masa mengubah kita?
Adakah berbeza dunia,membezakan kita yang selama ini setia mengenggam tangan saat susah dan payah?
Masih kekal dalam ingatan,memori antara kau dan aku
Dunia kita sama,tiada yang berbeda
Kau yang menjadikan kita ralat untuk bersama-sama
Kerna kau fikir kau yang terbaik saat kita tidak lagi mempunyai impian yang serupa
Kerna kau fikir aku berada dihujung dunia yang jauh dari modenisasi
Kerna kau fikir kau telah melangkah ke dunia yang penuh fantasi yang mampu meneroka satu galaksi
Bukan masa yang mengubah kita
Bukan berbeza benua dan dunia yang menjarakkan kita
Bukan iltizam dan azam yang berbeza menjauhkan kita
Tapi.…

tiada tajuk

Bulan dan bintang,
Tidak menjanjikan kebahagiaan,
Tidak menghulurkan kesenangan,
Bukan harapan yang diinginkan,
Hadirnya memberi ruang untuk lapangkan fikiran,
Menanti sejenak untuk melabuhkan suatu perasaan,
Jauh ia pergi,
Saling datang dan pergi,
Hadirnya ia,pergi dan terus berganti,
Disaat hati ini sabar untuk meredakn,
Perit lagi akal mencari alasan untuk membiarkan,
Bukan kekayaan yang aku cari,
Bukan harta yang menimbun ku impi,
Cukupklah sekadar ketenangan mengisi hati ini…
Catatan hati… Cukuplah sekadar aku melihat kebahagiaan orang yang kucintai,senyumlah wahai hati walau segaris luka menghiris hati,tiada yang abadi selain sabar pengubat hati…
Ikhlas hati bukan terletak pada ungkapan,cukuplah sekadar dibuktikan melalui perbuatan..

IKHLAS,di mana kau menghilang......

assalamualaikum dan selamat tengahari...

tinggal beberapa hari saja lagi untuk menemui final exam sekaligus menamatkan semester 2 dan tahun satu. pada saat getir ini,muncul semula perasaan yang aku rasa aku dah simpan kemas dalam lipatan memori yang aku tak mahu ingat dan kenang,tapi semakin hari perasaan itu muncul semula,yes definitely SAKIT sangat untuk mencari semula keihklasan dalam diri.mula2 aku dapat course ni,yesss aku ikhlas untuk pilih course ini sebagai penyambung degree aku,demi redha ibu bapa aku tak kisah sebab pengalaman yang aku rasa selama setahun dulu membuat aku untuk memilih keinginan mak ayah is the first choice,if i put my parents the highest priority after Allah and Nabi Muhammad, in shaa allah Allah akan permudahkan urusan kita,yea, alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku walaupun kadang aku lupa untuk bersyukur,lupa untuk sedar akan nikmat Allah,but if i back to basic,Allah, aku sungguh rasa  malu sebab aku tak pernah bersyukur,aku tak pernah nampak hikmah…