Skip to main content

IKHLAS,di mana kau menghilang......

assalamualaikum dan selamat tengahari...

tinggal beberapa hari saja lagi untuk menemui final exam sekaligus menamatkan semester 2 dan tahun satu. pada saat getir ini,muncul semula perasaan yang aku rasa aku dah simpan kemas dalam lipatan memori yang aku tak mahu ingat dan kenang,tapi semakin hari perasaan itu muncul semula,yes definitely SAKIT sangat untuk mencari semula keihklasan dalam diri.mula2 aku dapat course ni,yesss aku ikhlas untuk pilih course ini sebagai penyambung degree aku,demi redha ibu bapa aku tak kisah sebab pengalaman yang aku rasa selama setahun dulu membuat aku untuk memilih keinginan mak ayah is the first choice,if i put my parents the highest priority after Allah and Nabi Muhammad, in shaa allah Allah akan permudahkan urusan kita,yea, alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku walaupun kadang aku lupa untuk bersyukur,lupa untuk sedar akan nikmat Allah,but if i back to basic,Allah, aku sungguh rasa  malu sebab aku tak pernah bersyukur,aku tak pernah nampak hikmah yang Allah bagi,sebab aku lebih fikir untuk pentingkan apa yang aku nak!!aku terfikir nak drop a few subjek,then kembali semula perasaan itu "kalau aku berkeras untuk pilih apa yang aku nak,this feeling not will come"....Allah, i feel bad,aku rasa terhina,aku rasa pentingkan diri sendiri,di mananya pergi ikhlas dalam diri ni,where its gone.hanya Allah yang tahu,hanya mereka yang memahami saja yang mengerti.its too hard find the sincerity in your heart,its hard to make a big sacrifice in your life...wish me good luck in whatever im doing,selagi tak salah,tak bercanggah dengan urusan Allah i will continue my journey,my life..cari balik IKHLAS yang hilang dalam diri.buat untuk agama,mak ayah keluarga dan diri sendiri.ada hikmah untuk semua yang berlaku.what happen actually,aku akan kongsi soon...wish me and friends for final exam.we hope we can do the best...

Comments

Popular posts from this blog

ending that break my heart 💘

first day of your semester break be like...wuhuuuuu

4 month keep struggling with the syllabus...with the subject that you want to avoid.... and the ending of course break my heart.end of semester 3, but mind still thinking. what will happen dude !!!!!! kadang terfikir, kenapa aku ambil  engineering course!!!yahhh like bruno mars song...its too young too dumb too realize.....*sambil gelakkan diri sendiri* hanya itu yang mampu buat. and until now apa yang aku minat pon tak tau, still samar2 lagi, pakai lampu minyak tanah pon orang akan still nampak lagi, ini tidak... terus kelam, bukan kata bayang-bayang, bau masa depan pon tak nampak..ohhhhh, apa maksud hidup kalau macam ni..

Apa yang aku nak dalam hidup ni? Dan kadang diri sendiri pon tak tau apa yang aku nak, apa yang aku kejar…when you grown up, you will see many thing surrounding you..belajar sesuatu dari kehidupan…20 tahun hidup dan sekarang bertambah lagi satu tahun…dan sehingga sekarang aku belum tahu akan hala taju..what will …

AKU TAK GAGAL, CUMA BELUM BERJAYA

bila aku hampir putus asa, kawan aku cakap "you never standing alone" ya....aku lupa, ada mak ayah,ada kawan2, yang support aku..
YOU NEVER ALONE..
dalam hidup, kau tak pernah bersindirian walaupun tiada seorang manusia di sekililing kau.